Oct 23

Paranötter: Ett Äkta Superfood Fullladdat Med Selen Som Ökar Ditt Testosteron

Av alla nötter som finns, och visst finns det en hel del sorter att välja mellan, är paranötter förmodligen den nyttigaste nöten. Paranötter är proteinkällor som smakar gott och är lätta att smälta. Dessutom innehåller de massor av viktiga ämnen som är bra för killar som vill maximera sin hälsa och öka testosteronnivån. Japp - paranötter är bra för dina nötter också!

Inom traditionell näringslära har nötter kanske inte ett så där jättebra rykte. Nötter innehåller mycket fett och en del människor är så pass allergiska att ett spår av nötter kan leda till en allvarlig anafylaktisk reaktion. Det är just därför som många livsmedel bär varningstexten "Obs: kan innehålla nötter".

En hel del kommersiella märken som säljer nötbaserat smör bidrar ytterligare till dess dåliga rykte eftersom många innehåller en rad ohälsosamma ingredienser, däribland socker och raffinerad palmolja. Detta kan så klart få dig att tänka två gånger innan du bestämmer dig för att börja kränga nötter.

Men allergi-rädsla åsido är nyttiga nötter faktiskt riktigt bra för hälsan. Laddade med protein, mycket hälsosamma fetter, och en massa andra användbara näringsämnen, är nötter utan tvekan det ultimata snackset med tanke på näringsinnehållet. En viktig förutsättning är att du äter råa nötter och inte rostade nötter doppade i något kemiskt hopkok som påstår sig vara en exklusiv kryddblandning!

Paranötternas Hälsofördelar

Den ödmjuka paranöten har många fördelar. Du kan lika gärna betrakta den som ett viktigt komplement som du bör få i dig varje dag. Eftersom det handlar om ett naturligt födoämne kan du äta en hel del nötter per dag utan att behöva oroa dig för paranötsförgiftning (orsakat av ett överdrivet intag av selen).

Men om du har någon form av nötallergi är paranötter förmodligen inget för dig. Paranötter har också en ganska hög kalorinivå och 5 gram nötter innehåller cirka 30 kalorier. Ta det därför lugnt med nötterna om du försöker hålla koll på vikten. De flesta experter är dock överens om att du kan njuta av paranötens alla fördelar genom att helt enkelt äta runt sex nötter per dag.

Paranötens främsta fördelar:

En Fantastisk Selenkälla

Selen är en mycket viktig mineral som många människor har brist på. Paranötter näringsinnehåll är naturligt rik på selen, ett ämne som faktiskt kan vara svårt att hitta i andra livsmedel.

Paranötter selen och testosteron är två direkt förenade ämnen därselen har visat sig öka både testosteronnivån i kroppen och bidra till en förbättrad spermakvalité. Så hur pass bra är paranötter på att höja dina testosteronnivåer? Svaret tycks vara: mycket bra!

I sin bok "The 4-Hour Body" experimenterade författaren Tim Ferris med paranötter och upptäckte att om han åt tre nötter på morgonen och tre nötter på natten ledde detta till väsentligt förhöjda testosteronnivåer. Han använde också enkla doser bestående av fyra paranötter för att åstadkomma ett kortvarigt testosteronrus och på så sätt öka sexlusten.

Paranötter, "manliga nötter" och fertilitet har en definitiv koppling sinsemellan; bland apor som äter paranötter är alfahannen alltid den som äter mest.

Selen är också ett grundläggande näringsämne för sköldkörtelns funktion och hälsa. Sköldkörteln, som befinner sig nära halsen, är ansvarig för regleringen av din kroppstemperatur och ämnesomsättning. En ohälsosam, nedsatt sköldkörtelfunktion kan möjligtvis leda till viktökning.

Även om du skulle kunna ta selen-tillskott kommer du snart att upptäcka att några paranötter per dag är både ett billigare och hälsosammare sätt att få i dig selen. Trots att det är sällsynt, kan selenförgiftning från paranötter förekomma. Det är däremot mycket svårare att få i sig för mycket av denna viktiga mineral om du förtär den via naturliga livsmedelskällor så som paranötter. Överdriven konsumtion av selen kan också kopplas till en ökad risk av prostatacancer.

Högt Kolesterol

Många människor räds inför tanken att äta mat som är rik på kolesterol. Bilder av tilltäppta artärer gör att många av oss helt enkelt stryker kolesterolrika livsmedel från vår kost. Ett stort misstag! Till att börja med är kolesterol mycket viktigt för din allmänna hälsa, så pass viktigt att din kropp faktiskt producerar runt 1500 mg per dag!

Dessutom är kolesterol avgörande för produktionen av testosteron. För lite kolesterol innebär alltför få av de byggstenar som behövs för att kroppen ska kunna producera testosteron.

Om vi utgår från att dina blodfettsnivåer är normala, kommer paranötter knappast att påverka din kolesterolnivå negativt. Istället kommer dessa lchf nötter att se till att din kropp har mer av vad som behövs för att tillverka testosteron. Lchf dieten består primärt av fett och nötter lchf är perfekta ät äta för folk som följer denna nyttiga diet.

En Kraftfull Antioxidant

Varje dag befinner sig kroppen under attack från plundrande ämnen som kallas fria radikaler. Fria radikaler är obalanserade molekyler som skapar ohälsosamma reaktioner i cellerna. Detta i sin tur kan orsaka cancer och bidra till för tidigt åldrande.

Fria radikaler går inte att undvika men du har ett försvar; antioxidanter.

Antioxidanter stabiliserar fria radikaler så att de är mindre skadliga och paranötter innehåller flera typer av antioxidanter. Selen är en sådan och vitamin E är en annan. Slutsatsen blir alltså, paranötter nyttigt.

Bra För Cirkulationen

Paranötter är synonymt med mansnötter och har höga reserver av aminosyran L-arginin, som är en viktig del av ämnet kväveoxid. Kväveoxid är en vasodilator, eller ett kärlutvidgande medel, som helt enkelt öppnar upp blodkärlen och förbättrar blod- och syreomsättningen i kroppen.

En bättre cirkulation är bra för varje aspekt av din hälsa - inklusive din penis hälsa! I själva verket är Viagra inte så mycket mer än ett cirkulationsförhöjande läkemedel så du kan faktiskt se på paranötter som ett naturligt afrodisiakum som är desto trevligare att äta.

L-arginin har genom studier visat sig vara ett effektivt och säkert sätt att behandla erektil dysfunktion, så att äta L-arginin-rika paranötter regelbundet rekommenderas starkt om du lider av den här typen av problem.

Hur Man Ska Äta Paranötter

Detta kan låta som ett udda ämne (det är ju bara att köpa och äta, eller hur?), men om du vill njuta av alla paranötens fördelar är det viktigt att du äter rätt typ. Nötter kan ha höga giftnivåer om du väljer en felaktig sort och det kan motverka många av dess fördelar.

Leta efter organiska paranötter i handeln så att du undviker att få i dig farliga gifter som bekämpningsmedel och insektsmedel.

brazil nuts testosterone shelled

Två av våra favorit paranöts produkter är:

We Go Nuts och Taste of Nature organic brazil nut bars som båda innehåller paranötter av hög kvalité.

Slutsats

Paranötter är synonymt med "mäns nötter" och är en av de nyttigaste nötterna du kan äta. Att äta ett par om dagen är enkelt - ett halvt dussin per dag är allt du behöver. Lägg till några paranötter i din kostplan så att du kan börja njuta av alla de fördelar dessa välsmakande lchf nötter har att erbjuda.