Apr 08

Ashwagandha Fördelar För män: En Kraftfull Testosteronhöjare I Ayurveda

Det finns många fördelar med Ashwagandha för män, men först vill vi tala lite om mäns hälsa och mer specifikt om hormonet testosteron. Låga testosteronnivåer är ett problem som drabbar många män. Detta resulterar ofta i låg sexlust, minskad muskelmassa, viktökning, låg energi och reproduktionssvårigheter. Låga testosteronnivåer kan bero på många olika saker så som stress, att man äter dålig mat, att man får i sig giftiga substansersamt skador på testiklarna.

Om dina testosteron värden är tillräckligt låga så kan du gå till doktorn för att få testosteron ersättning utskrivet till dig – vanligtvis i form av injektioner, gel eller plåster. För att kvalificeras för testosteronterapi så krävs att dina T-nivåer är väldigt låga och själva terapin kan ofta vara väldigt dyr.

Höj Dina Testosteronnivåer På Naturligt Vis

I ett försök att höja sina testosteronnivåer naturligt, börjar vissa män att pröva naturläkemedel – många av dem används i Ayurveda. Ayurveda är känt som ett av världens äldsta holistiskt (hela kroppen) helande system som utvecklades för flera tusen år sedan i Indien.

Den ört som oftast används för att behandla låga testosteronnivåer och dess symptom är Ashwagandha – även känd som Withania Somnifera, vilket betyder vinterkörsbär och stavas ibland som ashwaganda, ashwanghanda, ashwaghanda eller ashwagand.

Om du vill bli av med problemen som ofta associeras med lågt testosteron, bygga muskler, bli av med fett, få tillbaka din sexlust eller helt enkelt känna dig mer energisk, så är det Ayurvediska naturläkemedlet ashwagandha precis vad du har letat efter.

Vad Är Ashwagandha?

Växten odlas främst i Indien och kallas ofta för Indisk ginseng. Många undrar är ginseng bra för sex? Ashwagandha betyder ”doften av häst” vilket refererar till tron om att om man konsumerar ashwagandha örten så får man mer sexlust, uthållighet och styrka som en häst.

Fördelar Med Ashwagandha För Män

Ashwagandha är en känd och väl utforskad testosteronhöjare. Den höjer testosteron både direkt och indirekt genom att motverka många avde orsaker som orsakar lågt testosteron. Det finns många ashwagandha studier som visar på följande fördelar vid regelbunden användning:

  • Högre Testosteronnivåer: – Flera studier har visat att regelbunden användning av ashwagandha över tre månaders tid har resulterat i en markant ökning av testosteron i serum och antal spermier, vilket anses vara en hållbar behandling mot infertilitet. Dessutom har ashwagandha visat att det ökar produktionen av folic stimulerande hormoner (FSH), höjda nivåer av luteiniserande hormoner (LH) samt höjda serum DHEA nivåer, vilket skapar perfekta förutsättningar för att höja testosteronnivåerna.
  • Förbättrad Sömn – För lite sömn kan minska testosteron produktionen. De flesta män får inte tillräckligt med sömn och många vaknar flera gånger under nätterna. Sex till nio timmars sömn är vad din kropp och nervsystem behöver för att maximera testosteron produktionen. Ashwagandha har visat sig vara ett effektivt och icke-beroendeframkallande sömnmedel.
  • Minskad Stress – För mycket stress resulterar i produktion av hormonet kortisol. Förhöjda kortisolvärden påverkar testosteronnivåerna negativt. Stress är ofta svårt att undvika, men forskning visar att regelbunden användning av ashwagandha kan hjälpa män att hantera stress symtomen mer effektivt samt förhindra den negativa effekten kortisol har på testosteron. I denna roll är ashwagandha vad som medicinskt kallas för en adaptogen.
  • Ökad Sexuell Funktion – Ashwagandha ses som en av de mest använda Ayurvediska naturläkemedlet för sex och fertilitet. Ökad fertilitet är normalt förknippat med höjda testosteronnivåer men ashwagandha verkar även för att förbättra erektioner och öka antalet spermier. Dessa två resulterar i bättre fertilitet och reproduktionshälsa.
  • Förhöjt Immunförsvar – Genom att konsumera ashwagandha så hjälper du till att öka ditt immunförsvars förmåga att bekämpa sjukdomar och infektioner. Stress, låg testosteron och en ohälsosam diet kan resultera i frekventa sjukdomar. Ashwagandha är bra för höja immunförsvarets effektivitet vilket leder till färre sjukdomar. Man säger ofta att ashwagandha sköldkörteln hör ihop, det är för att ashwagandha hjälper att reglera sköldkörtelns funktion.

Hur Man Använder Ashwagandha

Ashwagandha naturläkemedel tas normalt oralt i en kapsel eller i pulverform. Både kapsel eller pulver form är lika effektivt. De flesta människor tycker att kapslar är mer behändigt fast pulver ger bättre värde för pengarna.

Doseringen beror mycket på vilket produkt som används, men ½ tesked av ashwagandha pulver eller två 1000mg ashwagandha kapslar är den vanligaste doseringen. Mång föredrar at ta det innan de går och lägger sig eftersom ashwagandha kan vara sövande och hjälpa till med sömnen.

Rekommenderade Ashwagandha Produkter

Med så många olika ashwagandha produkter på att välja mellan så kan det vara svårt att bestämma sig för vilken man skall köpa. Av den anledningen har vi valt ut två produkter, en kapsel produkt och ett pulver, som vi tror är mest effektiva och ger värde för pengarna.

Båda produkterna från ashwagandha sverige och är 100 % organiska och passar även för vegetarianer.​

Så om du söker ashwagandha köpa, kan du göra det här.​

Sammanfattning

Många män lider av låga testosteronnivåer men tar aldrig några steg för att åtgärda detta problem. Därför går de igenom livet och känner mindre glädje än vad de kunde ha gjort. Låg sexlust, svårt att gå ner i vikt, minskad muskelmassa. Dess problem är inte normala.

Men du behöver inte lida av effekterna av lågt testosteron. Du kan återfå din sexlust och energi och känna dig flera år yngre.

I många fall finns det ingen anledning att ta testosteronersättningsterapi, utan du kan öka dina testosteronnivåer genom att använda ashwagandha naturläkemedel. Ashwagandha stöds av flera olika akademiska forskningsstudier. Ashwagandha kan hjälpa dig återställa dina testosteronnivåer säkert och naturligt samtidigt som du även förbättrar andra delar av din hälsa.


Featured Image Credit: "Ashwagandha" (CC BY-SA 2.0) by Hari Prasad Nadig